Wonen in Bornsche Maten

Het plangebied ligt in het zuidoosten van de gemeente Borne. Het wordt begrensd door de Rondweg (west), de gemeentegrens met Hengelo (oost en zuid) en het Park Oud Borne met doorkijk naar de wijk Stroom Esch (noord). Bornsche Maten is een nieuwe woonwijk waar ongeveer 2.300 woningen worden gebouwd.

Ontdek Bornsche Maten!

Dit is de jongste woonwijk van Borne opgebouwd uit zeven buurten met elk een eigen woonsfeer. Allen liggen rond het Bornsche Beekpark. Nieuw Borne, Oost Esch, Singelwonen en Tuinstad zijn grotendeels ontwikkeld. Momenteel worden er vooral woningen ontwikkeld en gebouwd in het plandeel Eschwonen.

We zijn gestart met de verkoop van het nieuwste deelproject in plandeel Eschwonen, namelijk Weverserf.  Vlakbij het pompgebouw, dat bekend staat als het ‘Watermachientje’, worden in deze eerstvolgende fase 20 nieuwe woningen ontwikkeld: 2^1 kap woningen en vrijstaande woningen. Bij de ontwikkeling van de woningen is qua uitstraling rekening gehouden met het Watermachientje, dat begin 1900 het water van de kleigaten overbracht naar een waterzuiveringsinstallatie van de textielfabrieken.

Wil je op de hoogte gehouden worden van dit mooie project, klik dan HIER.

Het deelgebied Eschwonen maakt onderdeel uit van de Bornsche Maten. Maar ook de wijk zelf is goed voorzien van faciliteiten. Zo vind je een multifunctionele voorziening met daarin onder meer een sporthal, basisschool De Vonder en een kinderopvang. Daarbij zijn op loopafstand de Beekparkschool en nog een kinder- opvang locatie aanwezig.

Deel deze pagina: